Gaji offshore petronas




Gaji offshore petronas

Jawatan Kosong Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) by Admin on January 14, 2014 - 0 Comments. Good news, folks. . The lubricant business whose contribution to PETRONAS’s revenue is much smaller. Dari dekat fabrication yard, sampai lah platform hantar ke offshore, kerja diorang ni takkan pernah habis. ) Welding darat ngan laut gaji nya berbeza ye. 2016 · We are getting to the deep end of income tax season and there is virtually no time to procrastinate filing. Data bersumber pada peraturan perusahaan tahun 2006. Petronas http://www. Banyak deadline kena meet sekarang ni 😛 Offshore Sdn Bhd Implementer of P&E Strategy No. Increment untuk Petronas Executive – RM800 setiap tahun. So, ni serba sedikit perkongsian saya mengenai SHO sesiapa yang berminat nak menceburi bidang OSH ni dapat sedikit gambaran. member2 selalu gak gi oversea sebab oustation. Permulaan gaji selepas graduate adalah RM2500 ke atas 2. (Offshore Engineering), Institut Teknologi Gaji? Sudah tentu terbaik. Sekali naik (naik kapal) stok 2 3 bulan terus ye, and bila turun darat gaji boleh cecah 10k. btw, engineer la bidang paling selamat kat dunia nie. info Jawatan Kosong Di Lembaga Kemajuan Bintulu (bda) - 30 Nov via mehkerja. Fit offshore medical check up Tboseit certificate is an advantage Both onshore and if experience offshore work experience will be an advantage Basic knowledge HSE 🔲 The requirement for Operator position; Well knowledge in Oil and Gas. Sebuah hal yang menarik ialah, tidak ada satupun perusahaan yang umumnya disebut oleh mahasiswa di atas yang termasuk dalam 10 perusahaan terbesar dalam industri minyak dan gas berdasarkan jumlah cadangan minyak dan gas yang mereka miliki. Petronas bukan hanya ikut melakukan eksplorasi untuk menyedot minyak dan gas Indonesia, tetapi Petronas juga membuka jaringan yang melayani penjualan bahan bakar minyak melalui pembukaan sejumlah pom bensin. tapi semua org pun mcm sama je antara 2k-10k, ikut pangkat dan lain2. Di Malaysia, untuk bekerja di mana-mana agensi swasta atau kerajaan, perlu diingat bahawa kelulusan minima yang perlu ada ialah SPM (Sijil Pelajaran 181 Petronas Port Service Malaysia Sungai Udang 182 Multimarket Sdn Bhd Owner, Manager Malaysia Miri 183 Evergreen Shipping Owner, Manager Malaysia Port Klang 184 Timor Offshore Sdn Bhd Owner, Manager Malaysia Shah Alam 185 Germanischer Lloyd - K Lumpur Maritime Organisation Malaysia Kuala Lumpur Syarikat minyak dan gas Petronas telah membuka beberapa jawatan kosong untuk diisi bagi mereka yang berminat dan berkelayakan. Di sini di neuvoo, kami sentiasa bertujuan untuk menyediakan pengguna kami dengan pemilihan kandungan yang unik. Medical Card (ada yang pakai kad ING Pembantu pasar malam , kiosk, night market disekitar Lembah Klang Membawa kenderaan dan menyusun segala kelengkapan kiosk untuk ju + Ada kenaikan gaji Jurutera awam merancang, mengurus, mereka bentuk, menyelia pembinaan dan penyelenggaraan pelbagai perkhidmatan umum, komersil, binaan serta kemudahan perusahaan. Teraju Offshore M Sdn Bhd. If you want a life balance, go for Petronas instead. Here is a complete guide to help you get it DCS Engineer ni jenis kerjanya duduk lama. LHDN merupakan organisasi pemungut cukai yang terulung sedang mencari 15. Risiko pun kurang. 31. mynewshub. 01. MEFA 5. GMDSS 10. Untuk maklumat lanjut, anda dinasihatkan melihat Iklan Penuh permohonan Latihan Industri Petroleum Petronas 2012. Oklah, banyak juga soalan dan pertanyaan yang saya dapat mengenai kerja Offshore. permasalahannya kalau gaji terlalu besar jelas tidak bisa bersaing dan kalau kecil nggak ada yang mau. It is a tough time for us in Petronas right now. Thousands of jobs for you, find your dream job and Apply Now. • Must not be more than 55 years of age. Ada certificate Basic Safety Training (BST) 2. Kebanyakan bagi jurutera yang kerja di offshore mempunyai purata pendapatan dalam RM10k - RM30k sebulan bergantung pada service yang mereka supply kepada client. Dari situ lah datangnya 2 minggu offshore, 2 minggu cuti. Bhd. Posted on Juli 25, 2011 Updated on November 2, 2011. Starting saja dah lebh kurang RM5000. Berminat Bekerja di Offshore? Bekerja di pelantar minyak tak sama dengan bekerja di tempat-tempat biasa. 03. 23 seconds. Why? Aku pernah duduk hampir 2-3 jam bersembang dengan seorang pekerja Exxonmobil, orang lama dalam lingkungan 50 an. Kejuruteraan adalah satu bidang professional yang popular dan sedang berkembang pesat dalam pelbagai sektor di negara ini. petronas. facebook. Vacancy 2018 Petronas Rapid Pengerang. Di Negara maju, ada yang menawarkan 1:2. Pelantar minyak Petronas terbakar di offshore Terengganu (Bekok-C), dan saya cuma tahu tengah hari semalam. INDOS ANT V KUALA LUMPUR: Petronas has awarded a contract to Australian firm ReCoila Pte Ltd for the design and manufacture of twin-reeling station on offshore platforms in the starts of Malacca, a contract Bagi anda yang mempunyai kelulusan setakat SPM sahaja, usah risau gundah gulana. kalau nak terlibat di bahagian Engineering kena ada background Engineer,kalau nak kerja bhg eletrik mestilah ada kemahiran dlm eletrik begitu juga dgn kerja menyelam perlu ada lesen menyelam yang diiktiraf oleh badan Antarabangsa. Have a minimum of 10 years experiences as a QC Engineer in FEED/EPC Oil and Gas/Petrochemical project. Tractors Petroleum Services Sdn. Spanyol, Taiwan, Brunei, Singapura, Malaysia dan lokal (Indonesia). Ada juga subcontractor yang terikat dengan syarat ini. Get a free income comparison report on salaries in Malaysia. Ingin bertanya sahabat2 semua,baru2 ni saya dapat offer kerja dengan RasGas kat offshore 28hari kerja/28 hari off. 'Aku Jadi SHO". Bagi mereka yang berminat untuk bekerja di dalam bidang ‘oil and gas’ seperti di Petronas, MMHE, Offshore Inspection. 5 iaitu sebulan setengah) dibayar dalam bulan 12 3. Lagi satu, sampai bila nak kerja sampai jam 9 malam setiap hari. 2) WI inspector. 06. Paling teruk pun dalam RM3k sebulan. 1 x Ch/Engineer – salary S$ 10600 ( all-in ) – for Tanker Product – Experienced Yanmar Engine. 2013 · maybank berhad - telekom malaysia berhad; petronas berhad; tenaga nasional malaysia berhad (tnb) puas berhad; syabas berhad29. The PETRONAS agreements have been classified secret. SPS Oilfield Services is seeking for qualified applicant to fill in the following position : Requirement-PETRONAS Medical – must be valid for 6 months at time of Project Offshore Campaign bener gan gaji gede, tapi gabisa nikmatin sama keluarga & rang tercinta buat apa? ane dapat cerita ada yg kerja di petronas gajinya diatas 10 juta kerja di offshore, tapi bisa balik ke rumah 3 bulan sekali, bisa2 anak ga ngenalin bokapnya. ramai yg saya kena x sanggup continue. Finished Special Ops close quarters training course in 17. If I am not mistaken this is a prelude to appointing a 4th floor candidate as head of Petronas as they did when removing Tengku Mahaleel of Proton. PETRONAS employees that working at offshore leave their family behind, working at high-risk condition, putting their lives at stake to keep on producing oil & gas. It is engaged in the provision of vessels, barges, equipment of vessels charter services and provision of offshore assets for oil and gas offshore production. Maksimum 2 atau 3 bulan. Kalau non-exec pun dah mahal ini kan pula exec kannn. merujuk ke tulisan sebelumnya, saya ingin update berita terakhir bahwa akhir Februari ini akhirnya Petronas Carigali Muriah Ltd PCML) secara resmi sudah mengaward pekerjaan detail engineering project CPP Offshore Platform kepada Technip Indonesia. mcm aku. Saya anggap itu sebagai sumbangan dan pengorbanan saya utk negara. Saya di tahun itu sudah pensiun, tapi prinsipnya sudah dibuat, frame-nya sudah dibuat, dan juga target-targetnya. Assalamualaikum Thanks fo the technical and financial aspects on fuel and financial golbally and petrona locally. Seperti yang kita tahu, gaji syarikat Oil and Gas bukan calang calang gaji tau. Petronas menganggarkan projek berkeluasan 2,526 hektar ini akan menelan belanja RM 51,300,000,000 (RM51. Untuk kerja di offshore ni mesti kena ada kemahiran tertentu dan ia bergantung kepada bidang apa yang kita nak buat. I will live this life to the fullest while 31. com kerana bulan Februari nanti In Shaa Allah ada projek di Petronas Penapisan Melaka. ye la byk la kot. So bole try dulu orogenic, dimension bid and etc. Cari Kerja Kosong 2017. Construction and painting job activities. Menu. LHDN merupakan organisasi pemungut cukai yang terulung sedang mencari Terimakasih buat anda yang sudi berkunjung ke blog saya ini. 3 Billion) dan akan dapat meningkatkan imej Petronas sebagai pemain utama (key player) dalam pasaran kimia Asia nanti. So far aku enjoy la kursus ni, ada pengalaman baru, makan free (hehe) & kenal ramai kawan baru tua or muda dari Petronas, Baker Hughes, DOSH, Ensco Drill, Maxwell dan lain-lain. To connect with Kerja kosong oil and gas malaysia onshore/offshore, join Facebook today. Kalau nak jadi businessman pun boleh, bukak bengkel kereta, buka yang besar punya la, jangan ingat tauke bengkel pendapatan sikit, banyak tau tauke bengkel kereta ni dapat, tapi kena buka bengkel besar la. Visit PayScale to research PETRONAS salaries, bonuses, reviews, benefits, and more! Oklah, banyak juga soalan dan pertanyaan yang saya dapat mengenai kerja Offshore. Saya akui dan faham situasi andaanda sedang mencari ,search serta google dan terjumpa A philosopher, well-trained CQC master, pinpoint marksman, tactical genius and firearm expert. Info Lowongan Pelaut Indonesia Terbaru. Jurutera awam merancang, mengurus, mereka bentuk, menyelia pembinaan dan penyelenggaraan pelbagai perkhidmatan umum, komersil, binaan serta kemudahan perusahaan. 1 kali buat kerja servis di OGT (ohshore gas terminal) masa operation shut down. 2009 · As we travel our lifetime in this universe, we pass through gorges while at the same time enjoy the breeze. Minggu lepas kecoh dengan pededahan di Parlimen pasal gaji Irwan Serigar berjuta ringgit dalam masa tujuh tahun. H2S 4. Johor; Kedah; Kelantan; Melaka is a active site in Malaysia that provide you daily information about Jawatan Kosong,insurance,investment,Job Vacancies,education,financing and credit card. tp susah nak dapat kerja di sana. Early in October, The Kimanis Petroleum Training Centre operated by Petronas, is now open for enrolment. Plg menyedihkan bila ramai yang mempertikaikan gaji and elaun kami yg dikatakan tinggi. i engineer kat telekom. Our full range of services ranges from engineering, fabrication, offshore construction & installation, hook up & commissioning, drilling as well as offshore exploration and production of oil & gas fields. The contracts are from Petronas Carigali Myanmar Inc (PCMI) and Petronas Carigali Hong Kong Ltd (PCML) for the provision of drilling fluids, solid control, well bore clean-out, drilling waste management equipment, materials and services. Panduan Gaji Permulaan Seorang Jurutera di Malaysia Arang Batu di Malaysia Pengalaman memohon biasiswa dalam dan luar negara PETRONAS 35 Jenis Minyak & Gas Mentah di Malaysia Senarai 50 Jenama Syarikat Minyak dan Gas Dunia Sumber Utama Penjanaan Elektrik di Malaysia "abang, berapa gaji fresh grad, adakah saya punya gaji ni market rate?" - ini soalan yang saya paling kerap jawab. Syarikat-syarikat GLC ini adalah syarikat korporat yang dikuasai dan dimiliki oleh bumiputra atau kerajaan Malay Perisai Petroleum Teknologi Bhd is a Malaysia-based upstream oil and gas service provider company. RADAR ARPA 8. Indonesia Careers We Invest in Creative Energy. I hope the writer who wants to boycott petronas should withdraw this e-mail immediately of send an apology to all concern. tv/hangat/16-pekerjaan-gaji-tinggi-di-malaysia-tanpa-perlukan-ijazah6 Sep 2014 Walaubagaimana pun, gaji yang bakal anda terima juga amat lumayan sekali. Tapi susa nk dpt company besar ni. Rigging Slinging 3. 8 Award (Strengthen HSE Performance) PETRONAS Carigali Sdn Bhd SapuraKencana HL Sdn Bhd 300,000 man-hours without a LTI for the EPCIC of JDA Gas Evacuation (EVA) Project PETRONAS Carigali Sdn Bhd SapuraKencana Allied Marine Sdn Bhd Certificate of Appreciation of support and services toward the Soalan 2 : Berapa banyak gaji yang dibayar? Part yg paling best. 8. aku tak tau sgt psl keje n gaji. Keje offshore nie untuk yg kental sahajakalau dalam kepala setakat nk duit je better dont go this way. Jln Mahakam 1 Nomor 11B, Jakarta Selatan. • Radiography Testing works for rebuilding project at Baronia BNP-B (Petronas Platform) • Radiography Testing at Dayang Enterprise workshop for WQT of 25 join on onshore • Involved in carry out of Computer Radiography (CR) & corrosion survey on pipe line for offshore platform at D35Q-A (Shell Platform) Salam bro evil, petronas mmg bg gaji agak kcik tuk fresh staff (len la mmber ko senior drilling supervisor, yg bole dpt 1 ari = rm1500 to rm2000, heheh). hbar dengan menyatakan kemudahan serta gaji yang lumayan bagi menarik minat orang ramai And I Have Certificate Offshore Like 1. Itulah kuasa minyak. Have a bachelor of engineering degree. chopper, laut, platform, amik gambar upload fb sume tu dlm otak dah before pergi. Masa muda bolehlah. Rasanya nak try apply offshore la plak. Here is a complete guide to help you get it Assalamualaikum semua. Multidiscipline projects call for qualified, experienced engineers and designers with civil, structural, marine (coastal/offshore), mining, process, chemical, mechanical, piping, electrical, instrumentation, systems and control backgrounds. Fresh graduate masuk di level 7. We aim to meet the energy needs of society in ways that are economically, socially and environmentally viable, now and in the future. Di Kemaman, currently ada contract dengan Petronas Carigali Sdn Bhd selama 5 tahun. Kalau mengikutkan laporan CNN pada tahun 2011, purata gaji yang mungkin boleh didapat jika anda bekerja di pelantar minyak ialah RM20,000 sebulan. keje yg gaji byk rasanya oil n gas SLB gaji fresh grad start USD4k-USD7k. Sungguh tidak CNN. Kdang depend dengan SPONSORED kamu sebab anda belajar sana ana penaja macam saya SKO sarawak operation CARIGALI memang terbaik, ada jugaa tajaan MLNG main plant je la org MLNG ni kalau SKO baru OFFSHORE/ONSHORE . Keluar seorang lelaki bersama ibunya terus menuju ke pintu depan. PT WOKATUBA INDONESIA (Fitter and Welder) - Oilfield Recruitment Tiba2 sebuah kereta Porsche Macan masuk ke halaman rumah. tp offshore hidup la kat laut/pdg pasir bbrp bulan. salam bg man. ConocoPhillips has had a presence in Indonesia for more than four decades, and is now a leading partner in the development of the country’s vast oil and gas resources. tp org berkeluarga pn ok nk keje2 gini, kalau sanggup. dah la 1st time . UTEC Survey (rencana dalam waktu dekat akan berdiri) - asal USA. Job opening for fresh grad uated/junior interior designer are encourage to apply. Rigger Scaffolder – Rigger juga tetapi specialize dalam erect scaffolding, bahasa baku panggil perancah, tapi jangan ler sesekali sebut perencah kat offshore, nanti kena gelak dik. Memang antara gaji tertinggi kat dunia nie gaji yg kerja2 kt offshore pun. Permohonan Latihan Industri Di Petronas Mlng Bintulu via www. berisiko terdedah kpd bahaya adalah sgt tinggi. pengajar. PTTI covers offshore and onshore field development, gas processing and liquefaction, refining and onshore pipelines. Halaman 6 dari 8 Dibandingkan Petronas, nama Tately memang kurang bergema. PT Indonavigation membutuhkan AB dan Oiler untuk bergabung dengan Kapal Supply Offshore Petronas Malaysia. keje bukanye rilek2 dlm opis ada aircond semua. Min. Draft Survey; Bunker Survey; Condition Survey Petronas pun bayar engineer dia dalam 4K - 6 K je. Kalau misalnya 3o dikatakan usd100/- sd usd200/- ya kita pakai tengah2 lah usd150/- Masalah lain kebangsaan lain gaji ya gimana ya. gaji offshore petronas . Home; Marine Survey. Viral suasana kerja offshore Petronas berbahaya. Kalian xtau betapa susahnya nk dapatkan kelulusan utk pergi offshore. Ya banyak transformasi selama 10 tahun bekerja. Namun, mereka (katanya) menawarkan gaji dan benefits package yang tak kalah kompetitif. dpt peluang naik offshore sbb ganti bos. Mana lagi gaji best Talisman, Exxon or Petronas? Kerja Kosong Oil and Gas Malaysia. mudah je bro, macam nak apply credit card ke? Tak pun, takde perlu hantar statement gaji semua tu. Assalamualaikum En. Pekerja Oil and Gas yang pernah kerja atas kapal atau pernah kerja offshore catering 2. Ada yang bertanya bagaimana nak kerja offshore, apa syarat 1. •Minimum 5 year’s experience on offshore in related field •Holding valid Petronas Offshore Medical and OPITO Approved Tropical Bosiel Course-Code 5906 More Maka, ia pastinya menjadi impian saya juga untuk bekerja di dalam bidang O&G ini dan apabila mendengar berita kawan-kawan bekerja di Petronas, MMHE, Schlumberger, Oceaneering dan lain-lain, hati siapa yang tidak terbakar. 1 kali buat kerja di Petronas Optimal, masa optimal tengah awal-awal setup. Mintak keje kat company marine offshore. Tidak hairanlah,kadang2 SHO yang berdaftar dgn JKKP serta berkelayakan ini akan di bayar gaji yang agak lumaayan. Welder yang berpangkat tinggi, (aku tak tahu sangat pasal pangkat2 nih, cume aku tahu die ade pangkat je. Malaysia Marine & Heavy Engineering Holdings Bhd (MMHE) and Technip are believed to be “the most likely” candidates to secure a job from Petronas Carigali Sdn Bhd for design and construction of a multi-platform project at the Kasawari field located offshore Sarawak, according to AmResearch. Khusus dewasa ! Ngomongin gaji atau isi dompet orang lain itu PORNO ! Sepertinya akan lebih enak gaji ini diomongin terbuka, kalau cuman ngintip doank bikin ser kalau terbuka malah biasa saja. Yup, kat drilling khususnya, Client (contonnya Petronas) tak ramai pon atas tu, yg ramai adalah service contractor. Memang diketahui gaji orang yang kerja di offshore memang tinggi daripada kerja di darat. bkn senang nak ikot standard petronas dik oii. Anonymous, sila hantar resume ke nashrulsabri@gmail. Berbalik kepada topik asal iaitu anda sedang mencari peluang untuk kerja di Petronas bukan? Untuk pengetahuan anda, pihak Petronas ada mengiklankan kekosongan jawatan yang pelbagai mengikut tahap sijil pendidikkan anda. Third Engineer/ Officers on Engine Watch • Possession of a recognized Certificate of Competency as Engine Watch keeping Officer. Beramai-ramailah pelaut MISC berhijrah ke kapal offshore. Petronas Awards Major Offshore Hook-Up, Commissioning and Maintenance Contract by Petroliam Nasional Berhad (Petronas) Brunei Shell Petroleum – Maintenance and Modification Management Services by Aker Solutions Gaji pekerja-pekerjanya yang bekerja di syarikat minyak sangat tinggi jika dibandingkan dengan pekerja-pekerja dalam sektor yang lain. Dan semua ini juga tertakluk kepada kontrak yang dipersetujui antara pekerja & majikan. Gaji untuk fresh grad SLB – RM5,400, Baker Hughes – RM5,666, Petronas – RM4,500. PSCRB 3. mp4. Tapi gaji kami setimpal dgn risiko yg kami tanggung bila bekerja dlm Memiliki ijazah bukanlah lesen untuk anda mendapatkan pekerjaan bergaji tinggi di Malaysia. my “Siapa kata, gaji dan elaun pekerja Petronas tinggi?” Disaat syarikat petrolium tempatan PETRONAS yang sedang goyah sekarang, ramai yang ‘bertepuk tangan’ dan ada juga yang mempertikai gaji pekerjanya jauh lebih tinggi berbanding dengan syarikat lain. Pelbagai jawatan kosong sebagai pekerja offshore rigger, scaffolder, fitter, welder, SO, dan macam2. Geotindo - asli nusantara. tp dh mmg menjadi tradisi. Bringing Quality Healthcare Nearer To You. It always be the best experience for the first timer utk jejakkan kaki ke offshore. 1) snr Tech ( 4 kerusi )-pglaman > 5 tahun dlm Turbomachinary/Rotating Equipmnt. Wandin 3 - Mon 27/Feb/2012, 10:40pm apa pun, saya berminat dengan kerja di pasir gudang. Gaji pekerja Offshore Installation sebanyak RM10,000 to RM30,000 sebulan & Saturation Diver pula RM80,000 – RM200,000 sebulan! Interview from BASF PETRONAS. Innovation and technical proficiency are vital attributes for Petrosea’s world class engineering team. Google punya google, at last jumpe la bendalah ni. kalau kena SKO memang untung la sebab SKO ni Upstream gaji pun hmmm kaw kaw. Untuk Fiq, kerja dalam bidang IT untuk offshore susah sikit nak cari. Bagi mereka yang berminat untuk bekerja di dalam bidang oil and gas seperti di Petronas, MMHE, Schlumberger, Talisman Energy, untuk menjadi tenaga kerja pakar dan berkelayakan, anda perlu menduduki sijil-sijil profesional yang ditawarkan oleh CSWIP dan Jabatan Pembangunan Kemahiran (SkillsMalaysia). Jadi, salah seorang pekerja PETRONAS beri penjelasan bagi menepis kecaman hebat yang mereka terima. Kebanyakkan latihan diperolehi dari masa ke semasa semasa menjalankan tugas. Mana-mana personnel yang nak ke Petronas platform mesti urine test dulu sebelum naik chopper. Offshore allowance is the one which pushes your monthly wages to 5 digit. estimasi saya average fresh grad sudah > 4 jt, 5 thn exp > 7jt, 10 thn exp > 12 jt, 15 thn exp > 18 jt. In July 2012, Coastal entered into a Small Field Risk Service Contract (“RSC”) with Petroliam Nasional Berhad (“PETRONAS”) for the development and production of petroleum from the Kapal, Banang and Meranti cluster of small fields (the “KBM Cluster”) offshore Peninsular Malaysia. sekiranya berjaya melepasi instep dan dapat tawaran dari petronas, pilihan untuk memilih tempat pekerjaan (onshore & offshore), adakah kita yg memilih ataupun mereka yg pilihkan? ataupun ada faktor lain. Bonus AWS (1. saya jawab terus kat sini. Walaubagaimana pun, gaji yang bakal anda terima juga amat lumayan sekali. 2 kali ke offshore dengan chopper/helikopter, 1 kali dengan bot. There are 203 professionals named Shah Rizal, who use LinkedIn to exchange information, ideas, and opportunities. 2-3 kali buat Safety measures are implemented from the planning stage and we adhere strictly to the provisions of the Gas Supply Act 1993 and Gas Supply Regulation 1997, which is regulated by the Energy Commission. Kalau dah lama keje, gaji lebih RM10,000 tu biasa la. Berikut daftar perusahaan minyak gas, dan unit bisnis Pertamina di seluruh wilayah di Indonesia, disertai alamat lengkap, dan nomor telephone / contact yang dapat dihubungi. Maintain and expand where possible a technical and practical knowledge of (offshore) pipeline NDT- and construction work, including NDT procedures, NDT personnel qualifications, new or modified Begini, di Asia sudah ada Shinocem Group (China) pada peringkat 119 dan Petronas Malaysia pada peringkat 75. Sah-sah saja kok apabila memang hanya Shell, Petronas, Chevron (Caltex), ConocoPhilips, Exxon, Total, BP, dan Pertamina yang berputar-putar di pikiran teman-teman semua apabila ditanya tentang perusahaan migas dunia. GAJI PERUSAHAAN MINYAK dan GAS. tentu ada yang di atas atau dibawahnya. com Jawatan Kosong: Permohonan Kemasukan Ke Instep Petronas via jawatankosongg. operating offshore structural facility INDUSTRIAL TRAINING PROJECT Design For Structural Modification of Installation Additional Survival Craft at Bunga Raya-Ecko (BR-E) Design the new structural members and deck extension that shall be able to provide emergency muster area space and support additional survival craft at BR-E. • Candidate willing to work at the offshore supply base and have own transport. Since 2005, over 100 Turkmen have registered for the PETRONAS Carigali (Turkmenistan) Sdn Bhd Technician Training Programme aimed at nurturing capable and reliable operators and technicians of its onshore and offshore oil and gas facilities. Oklah, disini saya beritahu serba sedikit apa yang diperlukan untuk bekerja offshore, setakat pengalaman saya. We’ve been informed by various industry sources that the upgraded Petronas Euro 4M RON 97 fuel is readily available at all Petronas petrol stations in Peninsular Malaysia as of Tadi sembang ngan housemate tentang gaji kumpulan professional jurutera dan pegawai perubatan. Kantor pusat mereka di Indonesia ada di Plaza Bapindo, Menara Mandiri. Here is a complete guide to help you get it . Selama dua tahun saya dalam bidang ini, belum banyak orang kita yang saya temui. The petition today is the first step. Saya juga seringkali bertukar-tukar pekerjaan,memandangkan gajinya tidak dapat untuk 31 Dis 2016 Walau bagaimanapun, gaji yang bakal anda terima juga sangat lumayan. Petronas demarcated the territory of Sarawak—onshore and offshore—into 48 blocks or fields of oil and gas potentials. sebab selagi tak terjun Dibandingkan Petronas, nama Tately memang kurang bergema. Nak ke offshore pun perlu jalan urine test terlebih dulu, mana-mana personnel yang positive, minta maaf sila balik rumah, offshore bukan tempat untuk penagih. Pekerja-pekerja offshore akan menaiki Helicopter yang disediakan oleh MHS (Malaysia Aviation Service) di Lapangan Terbang Kerteh. Blog untuk pencari Kerja Kosong Terkini 2015 dan Jawatan Kosong Terkini, juga Jawatan Kosong Kerajaan, Swasta, Badan Berkanun dan GLC 10. minat kena ada. 7. Dapatkan tip-tip dan juga panduan temuduga terbaik. dari info yang beredar, gaji di EPC sudah mulai naik signifikan. As the custodian for Malaysia’s national oil and gas resources, we explore, produce and deliver energy to meet society’s growing needs. Petronas Lubricants International Sdn Bhd - 26 January 2017 - K lik Sini -Gaji basic + komisen-Promoter diperlukan di Cheras, Gombak dan Manjalara. Perkerja yang ada pengalaman kerja di mana2 syarikat perhotelan atau hospitaliti 4. Sebenarnya, pekerjaan dengan gaji lumayan yang ada diluar sana, bukanlah semata-mata untuk mereka yang berkelulusan tinggi. 3. Kalau kerja di swasta, lagi-lagi kontrak, gaji RM15,000 bagus untuk jangkamasa pendek (cuma kalau saving bagus, eloklah). Kategori . Nak ke offshore pun perlu jalani urine test terlebih dulu, mana-mana personnel yang positive, minta maaf sila balik rumah, offshore bukan tempat untuk penagih. 11. kalau bujang ok. nurul baharuddin on March 19, 2010 at 12:42 PM said sbr2. Assalamu'alaikom warga MOG ada bbrp jawatan ksong di syarikat kami untuk Offshore/Onshore. Sekali gaji naik, beliau berkata, ia adalah sukar untuk memotong pada tahun-tahun berikutnya. AFF 4. Tambahan pula dengan lambakan graduan setiap tahun, purata gaji fresh grad hanyalah sekitar RM2,000 ke RM3,000 sahaja. Petronas adalah perusahaan migas raksasa asal Malaysia yang melakukan ekspansi di Indonesia. Mungkin netizen kurang faham bahawa skop kerja yang dilakukan setimpal dengan gaji yang mereka perolehi. Kerja kosong oil and gas malaysia onshore/offshore is on Facebook. gaji offshore petronas5 Mac 2014 dik…besar gaji besar gak beban dlm kepala hari2 nak ngadap. Singkatan bagi GLC merujuk kepada Government Linked Companies bermaksud Syarikat Berkaitan Kerajaan. bener gan gaji gede, tapi gabisa nikmatin sama keluarga & rang tercinta buat apa? ane dapat cerita ada yg kerja di petronas gajinya diatas 10 juta kerja di offshore, tapi bisa balik ke rumah 3 bulan sekali, bisa2 anak ga ngenalin bokapnya. Please contact me, Yusri at +6014-2414484 . Shell nih kaya bebenor ke? Aku ada niat lah nak apply kat situ kalau tak de aral, gaji tinggi siapa tak nak kan. - Kerja gaji paling tinggi di malaysia, - pekerjaan dengan gaji tertinggi, - Kerja dengan gaji besar. Offshore platform… satu nama yang agak pelik di kalangan kita, khususnya kepada bangsa kita sendiri “kimaragang”. Go for SLB or Shell. (TPS) is a wholly-owned subsidiary of Sime Darby Industrial Sdn. Dan kalau nak join Offshore construction plak, i. Subject: [pelaut] Re: Brunei Offshore Bung Maharrin, Makasih infonya. 2,034 salaries for 830 jobs at Shell. u have to sacrifice a lot to get the money. It is even tougher when the outsiders seem to know a lot more than us. Berjauhan dengan keluarga, anak bini serta girlfriend, kerja 12 jam sehari start jam 6. Permintaan yang amat ketara terhadap profesion ini. Menaikkan gaji memerlukan kos tinggi, Dr Mahathir berkata dalam satu temu bual dari pejabatnya di tingkat 83 Menara Berkembar Petronas. Inilah Merupakan 16 Pekerjaan Gaji Tinggi Di Malaysia Tanpa Perlukan Ijazah Di Malaysia, untuk bekerja di mana-mana agensi swasta atau kerajaan, perlu diingat bahawa kelulusan minima yang perlu kita ada ialah SPM (Sijil Pelajaran Malaysia). Dapatlah kita kongsi kekayaan hasil bumi bertuah ini. gaji degree 2300-3000 standard, tak masuk elaun dan company bukan company minyak. Gaji dia paham-paham jer lah yer, puluhan ribu ringgit hhehehe. Kerjaya ini memerlukan modal yang besar kerana kursus yang ditawarkan sebelum anda menjadi seorang juruterbang bertauliah boleh sampai ke ratusan ribu ringgit. Memang masyuk. Orogenic Geo Expro (Katanya dah nongkrong) - asal Malaysia. huhu. Requirements. Dibandingkan Petronas, nama Tately memang kurang bergema. Calmarine - gak tau apa masih eksis atau gimana. 30 pagi sampai le jam 6. 22,952 likes · 169 talking about this. Tarikh tutup permohonan: 10 Mei 2012. Assalamualaikum buke kate~~salam sejahtera Berdasarkan pengalaman kerja onshore ambe dalam oil & gas /energy Keperluan utama untuk memasuki bidang dunia ini adalah seperti berikut:- Kerjaya ini memerlukan modal yang besar kerana kursus yang ditawarkan sebelum anda menjadi seorang juruterbang bertauliah boleh sampai ke ratusan ribu ringgit. Offshore Works Indonesia (Katanya ganti nama jadi Java Offshore). 10. 9. Required knowledge in 3d max, autoCAD, adobe photoshop skerchup & microsoft excel, microsoft word illustrator. Kerja kapal MISC ni cekik darah pelaut tempatan, orang asing dibayar gaji tinggi. This training centre will offer career opportunities to young Sabahans in the state’s oil and gas sector. Daftar Nama, Alamat dan Nomor Telepon Perusahaan Minyak di Jakarta dan Seluruh Indonesia. Bahtera Niaga Internasional (PT. macamana nak keje offshore?berapa gaji offshore?berapa lama cuti kat offshore?best ke life kat sana? ni antara soalan yang sering did Selalunya kerja 2 minggu offshore dan kemudian 2 minggu cuti ni untuk Client sahaja… yang dimaksudkan Client tu ialah, Petronas, Shell, Esso dan lain lain. 12 tahun pengalaman sebagai welder (piping, steel structure dan lain) dan biasa berkerja di open yard dalam pembuatan topside,living kuarter dan jacket Malaysia Salary Scale - Research the average salary range in Malaysia by job, city and more. Keywords: Job Vacancies, vacancy, offshore, Oil & Gas, offshore job, welder, rigger, fitter, petronas, shell Description: Leading Job Vacancies site on the net jobvacanciesreview. apapun OSH ni bukan setakat SHO jer, tetapi banyak cabang dan pilihan dalam bidang Safety ini. • Candidate to undertake ad-hoc duties as assigned by immediate superior. Disaat syarikat petrolium tempatan PETRONAS yang sedang goyah sekarang, ramai yang 'bertepuk tangan' dan ada juga yang mempertikai gaji pekerjanya jauh lebih tinggi berbanding dengan syarikat lain. Gaji kami bkn tinggi. Biarpun Kerjaya dalam bidang ‘Oil and Gas’ menjanjikan tawaran gaji yang tinggi, namun, harus diingat bahawa pekerjaan ini terdedah pelbagai risiko. – Operations in Singapore – vietnam – Indonesia. PT. Certain members of Parliament are focusing on Petronas, apparently trying to divert attention from Government over the thoughtless increase in oil prices. Seramai 35,000 orang telah menerima biasiswa ini sejak kewujudannya. The license also covers domestic and A degree from UTP is your first step to a career in the oil and gas, energy or any of the science and technology related industries. Petronas now has an international footprint that includes exploration and retail operations in 34 countries spanning 5 continents, and counts among its 30,000 strong workforce people of 28 nationalities. A free inside look at Shell salary trends. my opinion jgn runsing2. Pekerja Oil and Gas yang masih mencari kerja tetapi ada pengalaman dalam bidang fitter atau welder yang ingin tukar pengalaman 3. PETRONAS employees that are assigned to Sudan, Mauritania, Pakistan and other high-risk countries to bring more money to Malaysia, putting their lives at stake with the peanut pays. "Abg kerja petronas ke? Kerja offshore" Dengan gaji 5 ribu boleh pakai porsche siap pakaian berjenama lagi. TF 7. Petronas adalah perusahaan pemroduksi minyak dan gas milik negeri jiran Malaysia. Tu aku tak nafikan. Smart Card From Petronas Carigali 5. Salam semua, Ada sesiapa nak apply Petronas smart card ke. Incorporated in Malaysia in 1974, PETRONAS, in its 30 years of operations, has established a global footprint that includes exploration and retail operations in more than 30 countries, and counts among its 30,000 strong workforce people of 28 nationalities. Untuk pengetahuan semua gaji dan elaun kami jauh lg rendah Hentikanlah cemuhan dan pertikaianKami hanya rakyat Malaysia yg bekerja manabur bakti utk negara melalui Petronas. Kerja pun tak terlalu lama sampai berbulan-bulan. nanti saya coba ulas di tulisan lain. BNI has offshore shipping license to service the oil & gas exploration, drilling and production activities. Berikut ini kami telah menyajikan beberapa artikel-artikel yang berkaitan dengan Gaji Welder Petronas. good work Akashah Qi, Reply Delete Pelantar minyak selalunya akan dikepalai oleh OIM atau Offshore Installation Manager. There are 200+ professionals named Shah Rizal, who use LinkedIn to exchange information, ideas, and opportunities. OT 6. History; Management Team; Man Power; MediNET; Contact Had PETRONAS been managed so badly that despite it being the nation’s biggest money earner, it is now facing the possibility of going bust (bankrupt)? The first problem with PETRONAS is the fact that it was designed to be: a secretive organisation worse that a “kongsi gelap”. 1. BST 2. Shell has been a partner in fuelling Malaysia’s progress for over 125 years. Terima kasih kepada kakitangan berbakat kami, yang bekerja keras, mengindeks secara terus tawaran pekerjaan baru, yang kami dapat berkembang menjadi pangkalan data pekerjaan terbesar di negara ini! Gaji di Oil and Gas Company. Portal iklan jawatan kosong kerajaan dan swasta terkini di Malaysia 2014. Ada tak sesiapa rigger yg masih pegang pass pmc dekat rapid pengerang yg tak boleh masuk rapid sebab masalah tak hantar pass dan tak ada release letter sebab tak pulangkan pass, nak pakai 10 pax rigger yg ada cert rigger, gaji rm12/jam, tutup corn card 2 kali sebulan, seminggu lepas tutup corn card gaji masuk. kalau la kompeni leh sapot untuk BIOSIET, pastu tolak gaji kan ok, macam TL Offshore wat. Scribd is the world's largest social reading and publishing site. 1st aku pecah dara dekat Cendor MOPU platform. tgk keadaan gak la. Menaikkan gaji adalah memrlukan kos tinggi, Dr Mahathir berkata dalam satu temu bual dari pejabatnya di tingkat 83 Menara Berkembar Petronas. OIM adalah jawatan paling tinggi di dalam pelantar minyak, nama pun dah manager kan. Maklumat ni aku dapat dari Offshoreman. PETRONAS Education Sponsorship Programme (PESP) Biasiswa pelajaran PETRONAS atau dalam bahasa rasminya PETRONAS Education Sponsorship Program (PESP) merupakan inisiatif murni syarikat minyak dan gas negara, PETRONAS yang telah diwujudkan sejak tahun 1975. Tugasnya erect scaffolding untuk jadikan access platform dan panjat tempat tinggi menggunakan safety hardness. erm about teman utk akk bersalin tak digalakkan dlm islam1st sbb aurat Dibandingkan Petronas, nama Tately memang kurang bergema. Nak jadi OIM ni bukan senang, kena tahu selok belok pelantar dari bawah sampai lah atas. Mana-mana yang pergi ke Talisman platform, kenalah naik dari Pengkalan Chepa. Sebenarnya dlm tempoh itu saya pernah dipinjamkan ke Petronas Carigali selama 5 tahun membantu mereka yg masih baru ketika itu. QC Offshore Manager. BNI) was incorporated in Jakarta in October 2006 and primarily engaged in supporting the offshore oil & gas industry and the shipment of coal in Indonesia. dalam emel pun orang tanya. so takkan staff bawahan boleh dapat tinggi. Juruteknik Komputer at Tourism Malaysia. Rakyat Malaysia mcm bertepuk tgn saat ni. Saya menargetkan Pertamina harus mampu meraih peringkat 50 pada Fortune 500 di tahun 2025. • With at least 1 year working experience as Officer on Navigational Watch on similar type of Offshore vessel or on vessel engaged in the Offshore industries. yg bertuah jew dapat. Kalau Petronas Carigali pergi offshore elaun untuk sehari memang masyukkk. Dalam hati, dia ini bukan orang biasa2. . Berapa standard gaji untuk pelajar lepasan diploma/ijazah sarjana muda/ijazah sarjana? All this while, kita just assume gaji adalah banyak itu dan itu tanpa ada hitam putih standard gaji umum yang sepatutnya mereka dapat. bila kita kata kita keje offshore, mmg org akan kata gaji banyak. Have a minimum of 2 years as a QC Manager in FEED/EPC Oil and Gas/Petrochemical project. Apply seaman card & Discharge Book (buku pelaut) 3. Siapa kata, gaji dan elaun pekerja Petronas tinggi? Disaat syarikat petrolium tempatan PETRONAS yang sedang goyah sekarang, ramai yang bertepuk tangan dan ada juga yang mempertikai gaji pekerjanya jauh lebih tinggi berbanding dengan syarikat lain. deploma/degree in interior designer / Architecture or equivalence. sy nk tyer… kalo pelajar lepasan instep kalo dpt kerja petronas sbgi technician basic gaji brpe??elaun offshore masyuk ka?? Reply Man August 16, 2012 at 11:01 pm Untuk jadi crew kapal offshore (Supply, fast crew boat, anchor handling, work boat, barge dan lain-lain) anda perlu: 1. 冬タイヤ 新品 送料無料 1本のみ。スタッドレスタイヤ 1本のみ ブリヂストン blizzak vrx 215/50r17インチ 送料無料aa ボルボ v60 c70 レヴォーグ sai -offshore allowance (RM500/day) based on my company benefitPETRONAS will get RM80/day Engineer lagi banyak income nye. Bosiet 2. Maksudnya 7 hari offshore, 2 hari cuti darat. study betul2 dulu apa yang u nak buat for your futurejgn tgk duit je. Perkongsian ILMU dan peluang KERJAYA di bidang oil and gas utk freshie dan otai Memang gaji masyuk, aku bagi contoh ea. sbb engineer bukan hanya dapat gaji Мы хотели бы показать здесь описание, но сайт, который вы просматриваете, этого не позволяет. Ramai yang tak tahu, bahawa bekerja di bidang perkapalan adalah lumayan, seorang jurutera atau nahoda kapal akan mendapat tidak kurang RM20,000 , malah seorang yang berpengalaman boleh capai gaji hingga RM30,000 sebulan. ha ha ha PT Petrosea Tbk. com is ranked 0 in the world (amongst the 40 million domains). Assalmualaikum tuan-tuan, memang best keja kat offshore nie gaji pun lumayan, heheh nak ifo kat sini kalo ade sesapa berminat nak apply offshore card terutamanya untuk PETRONAS sebabnyer kalo nak buat keja kat atas pelantar nie mesti ade offshore card, so senang sikit nak minta keja kalo dah ade pass untuk masuk kat dalam pelantar, bolehla Yang aku tahu, Syarikat Oil And Ga di Pengerang lebih besar berbanding Petronas di Paka Terengganu. - 17 pekerjaan gaji tinggi tanpa ijazah, kerja gaji besar, pendapatan bulanan lumayan, kerja gaji tinggi,pekerjaan gaji tinggi,kerja gaji tinggi tanpa ijazah dari Universiti,kerja gaji paling tinggi di malaysia. It awarded PSCs over 27 of these fields and 13 blocks in Sarawak in their promotion exercises of 2015 and 2016. Kalau nak gaji masyuk, ambil la bahagian oil-gas. com/piankpopp Industri minyak dan gas  16 Pekerjaan Gaji Tinggi Di Malaysia Tanpa Perlukan Ijazah www. c om Dan salinan di bawah ni adalah apa yang aku dapat dari penulis website tersebut. Kawan2 sejawat sy yg tak kena secondment kebanyakan telah naik pangkat lebih dulu dr sy semasa sy di PCSB. merupakan Perusahaan multi-disiplin yang bergerak di bidang pertambangan, infrastruktur, dan minyak & gas bumi yang telah berpengalaman luas di Indonesia sejak tahun 1972. gaji basic pmegang diploma starting rm 1. Pengalamannya hampir 22 tahun turun naik offshore sejak dia anak teruna lagi. Hanya pekerja-pekerja yang pergi ke EMEPMI (Exxonmobil) dan PCSB (Petronas Carigali) Platforms saja yang naik dari sini. Project: PENGERANG DEEPWATER PETROLEUM TERMINAL - JETTY 2 Industri minyak dan gas menjanjikan peluang kerjaya dengan pendapatan tinggi telah menarik perhatian golongan muda terutama lelaki untuk menceburi Kerja Kosong Petronas SL1M-GEES-PETRONAS or Graduate Employability Enhancement Scheme is a soft skills training programme developed in collaboration between PETRONAS and Malaysia Government to enhance marketability and employability of Malaysian Graduate under Skim Latihan 1 Malaysian initiative. Senarai Syarikat GLC Malaysia Terkini Senarai Syarikat GLC Malaysia. Petroliam Nasional Berhad PETRONAS menafikan laporan bahawa ia akan melaksanakan pemotongan gaji pekerja dan mengurangkan bilangan kakitangannya. sebab sememangnya gaji mmg lebih sket la pasal ada offshore allowance. 5k tak tmasuk elaun,kalau yg bkn offshore la, maksud sodara dengan kenyataan d atas?bley detailed ckit? 25 Jun 2012 6:37 PG Gaji : Can be discuss • Valid Tropical Basic Offshore Safety Induction & Emergency Training with EBS and Travel Safely by Boat (T-BOSIET) • Valid Petronas Sila gunakan “ Petronas KTC “ sebagai tajuk email dan lampirkan dokumen yang diminta diatas dalam format PDF. Home; About us. Rig Operator / Operator Pelantar Minyak telah menjanjikan pendapatan gaji yang tinggi. ha ha ha Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) established in 1974, is Malaysia’s fully integrated oil and gas multinational ranked among the largest corporations on FORTUNE Global 500®. Kerjaya sebagai geologist memang menjanjikan gaji yang tinggi. HuaHuaHua. Gaji Welder Petronas Gaji Welder Petronas Minggu, 3 Februari 2019 19:05 Informasi Lowongan yang anda cari adalah Gaji Welder Petronas. Tak sabar nak pegang duit. Eddy, Saya sebenarnya lepasan INSTEP year 2003 and now working with TITAN CHEMICALS at P. Salaries posted anonymously by Shell employees. CNOOC atau China National Offshore Oil Corporation South East Sumatera adalah sebuah perusahaan minyak dan gas milik Republik Rakyat China yang bereksplorasi di tenggara pulau sumatera dan pantai utara banten yang terlibat dalam eksplorasi, pengembangan, produksi dan penjualan minyak dan gas alam. #6 – Offshore Inspection Bagi mereka yang berminat untuk bekerja di dalam bidang ‘oil and gas’ seperti di Petronas, MMHE, Schlumberger, Talisman Energy dan syarikat berkaitan dengannya. Client tugas dia, jadi supervisor plan semua nya nk pastikan services contractor deliver the best job! 3. gaji diploma 1200-1800 standard, tak masuk elaun. yg kerja kat offshore tu pon akak 27 Dis 2011 Kalau gaji RM4000, elaun offshore satu hari RM300, duduk offshore Tapi tak semestinya keluar dari Instep 100% dapat masok Petronas 16 Sep 2016 Video ini diupload dengan kebenaran Sufian Muhammad Jom follow fb Pian https://www. nak jadi apa pon boleh kalau ad degree in engineering. Namun begitu, terdapat course tambahan yang perlu dilalui. Sapura Energy Berhad. Tu tak tanya lagi rumah dia kat mana Salam semua sahabat yang berada di Qatar dan dalam ruangan MIQ ini. Gaji Bisa Rp 500 Juta/Bulan, Banyak Orang RI Pilih Kerja di Petronas Jakarta - Sampai saat ini banyak orang Indonesia lulusan universitas ternama dan ahli di bidang perminyakan memilih bekerja di perusahaan minyak Malaysia yaitu Petronas. Ada yang bertanya bagaimana nak kerja offshore, apa syarat-syaratnya dan sebagainya. Kalau di pekan2 besar, walaupun gaji tinggi, belanja pun tinggi, kadang2 bayar parking bulan pun RN300, upah jaga anak. RADAR SIMULATOR 9. Tu paling rendah la gaji kalau keje kt local n tak gi offshore semua. Fitter, Fitter Welder, Fitter Mechanical, Fitter Instrument, Helper, ‘offshore’ dalam bidang minyak dan gas 2) Industrial Safety Skills (Oil & Gas) (Tempoh Kursus : 6 hingga 8 bulan) Kursus ini merupakan suatu program yang dibangunkan berdasarkan kerja sebenar di dalam loji Pemprosesan Minyak dan Gas terutamanya Petronas. 26 Ogos 2016 Bekas jurutera Petronas masih bergelut mencari kerja selepas Dalam sekelip mata, mereka yang bergelar “jurutera O&G” yang selama ini dibayar gaji Bekerja di luar pesisir (offshore) juga mencabar dan menambahkan 19 Okt 2017 Ya bekerja di pelantar minyak sering dikaitkan dengan gaji yang lumayan kemalangan maut di offshore berlaku akibat daripada kemalangan 17 Mei 2018 Malahan pada tahun 2009, gaji Jurutera Petronas juga turut kekal sama Aker Bags $400M Offshore Services Contract with Brunei Shell Feb 19, 2012 Out of curiosity: How many offshore oil and gas companies are there actually in Miri, . my . Tulisan dibawah ini, sebenarnya saya sudah mendapatkan beberapa tahun lalu melaui kiriman email seorang kawan kantor sekitar tahun 2007. Below is the result for Jawatan Kosong Bukit Jelutong Shah Alam Disember 2018. com Jawatan Kosong: Jawatan Kosong Znuss Offshore Oil And Gas via jawatankosongg. (Jangan lupa, gaji besar tetapi tanggungjawab juga besar) 13. e keje kt Barge/Ship, lepas dah ade pengalaman setahun 2 kat kompani2 macam kat atas tu, try plak join man power supply, tapi kadang2 gaji dari kompani man power supply nih x cantik, biasa nya gaji masuk delay… tp tu lah org ckp nk carik pengalaman kan, terjun je dlu. com. Assalamualaikum semua. Petronas = Low money (comparing these 3), good benefit, good work-life balance, so-so on CV If you're still young and u wanna push yourself for the extra mile. tp byk yg x byk. But do take note its not an easy job. Medical Check Up From Petronas Carigali And I Have STCW Certificate Class V (ANT V) For Deck Departement and ANT D And Certificate Competensi like 1. According to Zainnal, the federal government used the Petroleum Development Act 1974 to transfer exclusive rights, powers, liberties and privileges of exploring, exploiting, winning and obtaining petroleum whether onshore or offshore of Malaysia to be vested in a corporation, which was Petronas. Gaji pokok 2000$ + Premi dan bonus. And yes, welder laut tersangattttttttt lah mahal gajinye. Gaji pula boleh tahan, kalau DPO boleh dapat antara USD 600 ke USD 800 sehari. Maksudnya, sehari offshore 2 hari cuti… Soalan 4 : Selain Petronas dan Shell syarikat Minat tak kerja kapal. Sekarang Petronas dah kuat kuasakan peraturan ni di sebelah east coast ni. Soal gaji yg beda kalau langsung sama via agen, saya juga bingung. I have sent a letter to PETRONAS President / CEO Tan Sri Wan Zulkiflee Wan Ariffin to secure a meeting between the delegation of parliamentarians who signed the petition and him to discuss this matter further. Kerajaan; Badan Berkanun; Swasta; Negeri . bapak happy nak harom. Saya baru join forum ini. bisa jadi perang dunia ke 5. In non-oil sectors, PTTI covers fertilizers, chemicals, cement, life sciences, power generation and other growth market industries. Dipendekkan cerita, saya buat BOSET; Basic Offshore Training Safety, buat safety passport untuk ke offshore. View the profiles of professionals named Shah Rizal on LinkedIn. untuk bekerja di dalam bidang 'oil and gas' seperti di Petronas, MMHE, Kerjaya sebagai Offshore Inspection ini sangat sesuai dengan anda tetapi Gaji untuk fresh grad SLB – RM5,400, Baker Hughes – RM5,666, Petronas – RM4,500. Gudang. Hari ini keluar senarai gaji menteri-menteri dan perdana menteri kerajaan PH. dalam membuat proposal dan sipemilik kapal tdk memberikan daftar gaji, tentunya akan dicari gaji yang umum. At least experience 3 years above Fit offshore medical check up Ramai juga yang bertanya pada saya tentang kerja offshore ni. Saya mendapat tawaran kerja untuk Pengawasan Proyek di Kuala Lumpur, tapi perusahaan tidak memberi penawaran soal gaji, saya yang diminta untuk mengajukan Gaji yang diminta, dengan Akomodasi ditanggung Perusahaan. Lowongan kerja ABK Oiler Luar negeri, gaji 550 ringgit Lowongan kerja ABK Oiler/ABK Longline Cargo, Tugboat, Tengker, Trawl. Anda boleh memohon kerja mengikut tahap sijil pendidikkan anda. There are 59 Jawatan Kosong Bukit Jelutong Shah Alam and related to bukit jelutong shah alam at Jawatan Kini. (59220-K) and is licensed by both the Ministry of Finance and Petronas. Provision of Engineering, Procurement, Construction and Commissioning (“EPCC”) of Kinarut ERB WEST Compressor Upgrading Project for PETRONAS Carigali Sdn Bhd. Kalau yg punya kapal bener sistimnya, rasanya gak mungkin naikin perwira Indonesia dengan jabatan yg sama tapi gajinya beda hanya karena yg satu langsung dan yg satu lewat agen. Disaat syarikat petrolium tempatan PETRONAS yang sedang goyah sekarang, ramai yang ‘bertepuk tangan’ dan ada juga yang mempertikai gaji pekerjanya jauh lebih tinggi berbanding dengan syarikat lain. Tapi kalo ada BOSET ni tapi tak pegi offshore , tak guna jugak kan. Berikut adalah senarai syarikat2 minyak terkemuka dunia bersama revenue mereka pada tahun 2013. The average salary for PETRONAS employees is RM 90K per year. Looking for a company that 18 April 2016 Dear All, Looking for a company that can generate a new GA drawing for existing pressure vessels. blogspot. • Candidate must be willing to work in Kemaman. Rig Operator / Operator pelantar minyak Pekerja am yang membantu kerja-kerja di atas pelantar minyak. 30 petang. Gaji tersebut adalah basic salary yang berlaku pada tahun 2006. Ada juga yang beri 7:2. Strenuous labor and long working hours out on the sea. Kalau nk kerja dalam field oil and gas and mmg target nk offshore gila babeng,nk duk kt rig manjang bole try drilling company mcm Schlumberger, Baker Hughes, Halliburton,Weatherford